In Memoriam: Toon Gerrits – DE man van de velden

Met diepe droefheid nemen we afscheid van Toon Gerrits, een man die zijn hart en ziel schonk aan onze vereniging gedurende een indrukwekkende periode van 60 jaar. Toon was niet zomaar een vrijwilliger; hij was de ruggengraat van ons clubleven, een onvermoeibare kracht in het onderhoud, in de kantine en in talloze andere vrijwilligerstaken.

Toon was een waar icoon, de man van de velden. Met passie en toewijding zette hij zich in, vooral in het onderhoud waar hij een drijvende en onmisbare kracht was. Met de tractor en haspel beregende hij de velden, maakte reclameborden schoon, trok lijnen, wiedde onkruid – alles om de velden en het terrein spik en span te houden. Zijn betrokkenheid was aanstekelijk en inspireerde velen om zijn voorbeeld te volgen.

Niet alleen op de velden, maar ook tal van andere vrijwilligerstaken heeft Toon uitgevoerd. Wekelijks stond hij achter de bar in de kantine en verkocht hij lootjes. Jarenlang vervulde hij de rol van consul, en hoewel hij vanwege de maximale leeftijd moest stoppen, bleef hij wekelijks advies geven. Ook het internationale toernooi Copa Del Agatha, dat jarenlang is georganiseerd, maakten dankbaar gebruik van zijn inzet.

Toon Gerrits laat een onuitwisbare indruk achter in onze vereniging en in de harten van de mensen die het voorrecht hadden hem te kennen. Zijn nalatenschap leeft voort in de groene velden. We eren Toon door zijn toewijding en passie voort te zetten, wetende dat zijn geest altijd bij ons zal zijn.

Rust zacht, Toon, en dank je wel voor alles wat je voor ons hebt betekend. Je blijft voor altijd in onze herinneringen en in het hart van onze vereniging.