MARK VAN WIJK NIEUWE TRAINER VCA ST. AGATHA

VCA St. Agatha heeft overeenstemming bereikt met Mark van Wijk over de functie van hoofdtrainer voor het seizoen 2019/2020. Bij onze voetbalclub neemt hij komende zomer het stokje over van John Boeijen, die na één jaar vertrekt na VCA enorm te hebben geholpen na het plotse vertrek van Remco ten Hoopen.

Van Wijk is 35 jaar en woonachtig in Bennekom. Hij is momenteel werkzaam bij WVV Wageningen. Bij de zaterdag vierdeklasser uit Wageningen heeft hij er aan het eind van dit seizoen twee jaar opzitten. Eerder was hij trainer van onder meer vv Ede Victoria en heeft hij allerlei functies vervult bij NEC Nijmegen, vv Bennekom en de KNVB, waarbij de nadruk lag op het trainen en begeleiden van jeugdteams.

Zo neemt Van Wijk een hoop bagage mee naar sportpark Veldzicht. “We zijn hartstikke blij met de komst van Mark”, reageert Arthur Baudet, voorzitter van VCA. “Mark heeft veel ervaring en kennis als trainer en het begeleiden van jeugdige spelers. Daarnaast is hij fijn in de omgang en staat aanvallend voetbal en het spelplezier bovenaan zijn lijstje.” Jeugdvoorzitter Gerwin Meijer vult aan “We hebben een enorm talentvolle groep met JO19-spelers. De opdracht voor Mark is om hen de komende jaren succesvol in te passen in het 1e elftal en VCA in de regio weer op de kaart te zetten.”

Van Wijk tekent bij VCA een contract voor één jaar met de intentie om de komende drie jaar te bouwen aan een jeugdig en talentvol team.