Paris Saint Germain en Leicester City sieren affiche tiende editie Copa del Agatha

CUIJK | De Copa del Agatha pakt groots uit voor het jubileum van het internationale U19-toernooi. De topclubs Paris Saint Germain, Leicester City en het Braziliaanse Figueirense sieren het affiche van de tiende editie, die plaatsvindt op zaterdag 4 en zondag 5 augustus in Sint Agatha. Het deelnemersveld wordt vervolmaakt door NEC Nijmegen, Odense BK en Standard Luik, de allereerste winnaar van het toernooi in 2009. “Je zult begrijpen dat wij enorm trots zijn op dit deelnemersveld”, onderstreept toernooivoorzitter Bob Thomassen.

De deelnemende ploegen werden dinsdag bekend gemaakt tijdens een speciale sponsoravond die door de Copa del Agatha, Businessclub JVC Cuijk en VCA werd gehouden in de Schouwburg Cuijk. In een setting die deed denken aan het komische tv-programma ‘Bureau Sport’ ging gastspreker Roderik van Kerkhof van Futuralis in op de staat van het Nederlandse voetbal en de impact van negatieve media-aandacht voor ondernemers. NEC-jeugdtrainer Rogier Meijer werd onderworpen aan een heus verhoor en diverse sponsors gingen de strijd verbaal met elkaar aan in een ‘Battle of the Voetbalcommentatoren’. Thomassen: “We wilden iets speciaals en ludieks doen vanwege ons jubileum. Dat we dit in de Schouwburg konden doen, maakt het helemaal af.” Tijdens de sponsoravond werd tevens het speciale jubileumlogo onthuld.

Deelnemersveld

In totaal vonden zes podiumacts plaats en na elk optreden werd één van de zes deelnemers bekendgemaakt. “We hebben vorig jaar geroepen dat we uit wilden pakken voor onze jubileumeditie en met dit deelnemersveld doen we dat dan ook”, zegt Martijn Schwillens, die verantwoordelijk is voor de teams. “Paris Saint Germain is wereldtop en Leicester City werd in 2016 kampioen van Engeland. Figueirense is qua jeugdopleiding top-3 van Brazilië en met Standard Luik verwelkomen we de allereerste winnaar van de Copa del Agatha in 2009. Odense BK uit Denemarken en NEC Nijmegen zijn kwalitatief goede teams die het mooie affiche compleet maken.”

Jubileumactiviteiten

Behalve qua deelnemersveld wil de Copa del Agatha ook nog op andere manieren stilstaan bij het tienjarig jubileum. “Op zaterdag 4 augustus wordt een feestavond gehouden, waarbij we ook wat extra’s doen voor onze sponsors en vrijwilligers”, legt Thomassen uit. “En er zullen extra kinderactiviteiten plaatsvinden inclusief een gratis Copa-bal voor alle jongens en meisjes die deelnemen aan de Copa Clinic op vrijdag 3 augustus. Ook zal er een speciale uitgave komen over tien jaar Copa del Agatha.” De eerstvolgende jubileumactiviteit vindt al snel plaats. En op vrijdag 6 april (20.00 uur) wordt in MFA De Agaat in Sint Agatha de Voetbalquiz Land van Cuijk gehouden. De hoofdprijs is 250 euro. Meer informatie is te vinden op www.copadelagatha.nl